Papa Francisc decide iertarea pentru avort

Cand am citit stirea prima oara am crezut ca este o gluma. Se pare insa ca nu.

http://edition.cnn.com/2015/09/01/europe/pope-francis-abortion/

Vaticanul a decis ca toti preotii catolici sa ofere iertare femeilor care au facut avort, lucru ce nu era posibil pana acum. Cu alte cuvinte, orice femeie care facuse avort era condamnata la iad de biserica Catolica. Nu conteaza ca in Biblie se spune ca „sangele lui Isus Hristos ne curateste orice pacat” (1 Ioan 1:7), se pare doar ca politica este mai importanta acum, iar cu teologia la gunoi.

Pe langa faptul ca este o greseala teologica grava, mai este una si de logica. Pai daca eu gresesc impotriva unei persoane, cine anume ma poate ierta? Este corect si logic sa spunem ca doar persoana fata de care am gresit imi poate deci oferi iertarea. La fel si in cazul acesta.

Milioanele de avorturi impotriva cui au fost facute? Nu impotriva unui Dumnezeu care a dat porunca „sa nu ucizi”? Pentru ca daca il scoatem pe Dumnezeu din ecuatie atunci nu mai poate exista pacatul avortului din moment ce majoritatea avorturilor sunt protejate de lege. Bunul simt si logica ne spun deci ca in acest caz doar Dumnezeu poate sa ofere iertarea, nu un preot sau o biserica. Biblia ne mai vorbeste si de pocainta si de schimbarea vietii, lucuri care sunt strans legate de iertarea pe care o ofera Dumnezeu prin Isus Hristos, in mod direct si personal, nu prin intermediul unei biserici. Se pare insa ca Papa Francisc a uitat de cele doua elemente – logica si bunul simt – atunci cand vine vorba de teologie. Dupa cum ne-a obisnuit deja, pentru el politica si trendurile culturale sunt mai importante.

Si ca sa nu uitam, unde sunt acum teologii si liderii carismatici care au facut pasi mari catre papa Francisc si catolicism? Unde este teologia si evanghelia lor?  Uite asa a ajuns gruparea carismatica sa inghita muuulte gogosi teologice de dragul imaginii. Si sa dam doar cateva nume cunoascute:

Kenneth Copeland -mare lideri si predicator carismatic: http://kennethcopelandministries.org/2014/06/kenneth-copeland-reports-in-about-his-meeting-with-pope-francis/#.VeYNQ2cVjIU

John and Carol Arnott  – initiatorii miscarii carismatice/oculte cunoascuta ca si Toronto Blessing – http://revivalmag.com/article/meeting-pope-francis

Loren Cunningham – fondatorul organizatiei Youth with a mission sau Tineri pentru misiune. Sper ca misionari romani care lucreaza cu aceasta misune sa inceapa sa isi puna intreberi cu privire la directia si teologia organizatiei. /http://www.ywam.org/blog/2014/12/05/cunninghams-meet-the-pope/

Si mult altii, care, chiar daca nu au ajuns sa se intalneasca cu papa au totusi legaturi stranse cu romana-catolicismul sau alte biserici de stat. Ma intreb cum raspund acestia la chestiunea teologica a iertarii oferita de biserica Catolica.

Doamne ai mila.

 

Un răspuns

  1. “[Suveranul Pontif le-a cerut preoţilor catolici să ierte femeile care au făcut întreruperi de sarcină.
    Conform declaraţiei, femeile care au făcut avorturi pot obţine iertarea dacă îşi vor căuta mântuirea în Anul Jubiliar al Milei. Acest jubileu, considerat an sfânt, va începe în decembrie şi se va încheia pe 20 noiembrie 2016. Până acum, doar clericii de rang înalt ai Bisericii Catolice puteau da iertarea în astfel de cazuri.]”

    Cum poate da un om (de ex. un cleric) iertare de pacate unei personae, din moment ce Cuvantul lui Dumnezeu mentioneaza clar: “In nimeni altul nu este mantuire caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care sa fim mantuiti.” (Fapt.4:12), iar referirea se face la Isus Hristos.
    Apoi, Anul Jubiliar nu are un rol aparte pentru te miri ce categorii de pacate ci, conform Legii, din 50 in 50 de ani, evreii trebuiau sa-si ierte unii altora datoriile…
    Unde dai…, si unde crapa!?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: