Maretia lui Dumnezeu in creatie

Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.” Psalmul 19:1

Pentru cine nu a vazut inca prelegerea despre maretia lui Dumnezeu in univers, va invit sa vizionati acest clip pe care l-am postat pe youtube. Merita inca o vizionare pentru cei care l-au mai vazut. Pentru ceilalti, vizionare placuta.

p.s. are si traducere pe butonul „captions” in partea de jos a clipului.

Un răspuns

 1. Atat Macro-Universul, cat si Micro-Universul, ne coplesesc, si scot in evidenta, fara tagada, „maretia lui Dumnezeu”…! Important este insa daca ne folosim si ne bucuram de ele, „din belsug”…

  „In El era viata”…, aceea vesnica, viata adevarata…, si, “tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu”, adica sa inceapa o viata deosebita, cu adevarat noua. Prin El, si tu poti trece din lumea veche, din existenta searbada si lipsita de semnificatie, intr-o existenta minunata. In cap. 5:24, Ioan citeaza cuvintele Domnului: “Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele, si crede în Cel ce M-a trimis, are viata vesnicã, si nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viatã”, adica a trecut din lumea veche, a degradarii, a pacatelor, a mortii, la o viata adevarata, eterna.
  Domnul Isus Hristos a declarat ca El a venit tocmai pentru acest scop, ca ‘oile Sale’, adica cei care-L primesc ca mantuitor, sa aibe o viata noua, din belsug.

  Stiti ce este trist insa?! In acelasi cap.1, Ioan spune ca “El era în lume, si lumea a fost fãcutã prin El, dar lumea nu L-a cunoscut”, si pana astazi, majoritatea oamenilor zac in intuneric, “in umbra mortii”, in asteptarea judecatii celei mari, fiindca “lumina a venit in lume”, dar ei “au iubit mai mult intunericul, pentru ca faptele lor erau rele”.
  Nimeni nu poate fi innoit de Domnul Isus Hristos, pana cand nu-si recunoaste ’intunericul’ din viata, pacatele, nelegiuirea si nevrednicia…! “Tuturor celor ce L-au primit”, celor care au acceptat ca lumina Lui sa intre in viata lor, “le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu”, sa inceapa o viata noua, din belsug…
  Multi oameni traiesc in continuare ca si cum n-ar fi survenit acest lucru nou in Univers, fapt pentru care se taraie prin viata, si n-au speranta…
  Lamentatia Eclesiastului ca “totul este desertaciune”, ca “nu e nimic nou sub soare”, nu mai este valabila…!

  Promisiunea facuta de Dumnezeu lui Ieremia , ca va face pe Pamant un lucru nou a devenit realitate, iar omenirea a inceput si continua sa fie innoita prin Domnul Isus Hristos. Tu nu poti sa vezi acest lucru, pana nu-L primesti pe Fiul lui Dumnezeu in viata ta. Numai “celor care L-au primit, adica celor ce cred in numele Lui”, le-a dat dreptul la o existenta noua!
  Viata noua pe care El ne-o da in dar nu este o iluzie, nu-i o amagire, nu-i o vorba goala…, ci este o realitate grandioasa a tuturor celor care traiesc in El, care si-au pus credinta in El.
  “Omul nostru de afara se trece”, spune Scriptura’, dar, “omul nostru dinlauntru”, care a fost adus in fiinta de Domnul Isus Hristos, prin jertfirea si invierea Lui, omul acesta “se innoieste din zi in zi”…, devenind ulterior ca si El.

  Intr-o zi , Domnul Isus Hristos va strange Universul acesta “ca pe o haina invechita”, va sta pe scaunul Sau de domnie si va innoi toate lucrurile. Atunci El va face si marea divizare a omenirii, cand vor fi lasati afara, exclusi de la noua creatie, toti cei care L-au respins.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: