Biblia si banii

Cum se impaca Biblia si banii? Unii ar spune ca nu se impaca deloc si in consecinta viata lor financiara este privita doar din perspectiva lumii. Daca intelegeti engleza va rog sa vizionati acest video. De asemnea recomand  materialele organizatiei Crown Financial Ministries, unele si in limba romana ca – Afaceri ca la carte, de Larry Burkett, sau Banul tau conteaza.

Pe scurs, Lurry Burket ne spune ca disciplina financiara este esentiala in viata unui credincios, nu numai pentru a te ajuta sa iti dramuiesti banii ci si pentru a te ajuta sa eviti problemele care decurg dintr-o viata indisplinata financiar, atat in familie cat si in afaceri. Mai mult, a fi disciplinat financiar in afaceri si in familie ii aduce slava lui Dumnezeu si reprezinta buna marturie printre oameni.

3 răspunsuri

 1. Atunci cand toate ne merg bine si suntem prosperi material, noi ne incarcam cu tot felul de lucruri, ne aglomeram spatiul si existenta cu multe elemente de care nu avem o reala nevoie. Societatea de consum a ajuns performanta in a produce, la preturi foarte convenabile, atat bunuri utile cat si multe doar aparent folositoare. Suntem tentati deseori sa credem ca avem nevoie si de lucrul cutare, si de celalalt, si de un altul…, si ajungem sa ne ‘sufocam’ de ceea ce-am achizitionat…, fara sa realizam ca multe din lucrurile pe care le avem ne poseda si ne irosesc viata.

  Daca ai mai multe masini, trebuie sa le intreti, cu bani si timp. Daca vrei si skuter nautic/de zapada, sau tot-teren, parapanta sau autogir, cal de calarie, perusi sau acvariu cu pesti, si alte ‘lucruri’ care te solicita…, toate acestea contribuie in a-ti atrage datorii, iti rapesc din timpul pretios pe care ai putea sa-l folosesti cu membrii familiei, cu prietenii apropiati/adevarati, cu fratii din adunare, cu activitatea de evanghelizare, etc. Nu barca sau papagalul iti infrumuseteaza/innobileaza cu adevarat viata…!

  Ar trebui sa ne facem timp pentru ceea ce-i cu adevarat valoros, pentru relatiile cu semenii, pentru ca ne sufocam viata cu o multime de lucruri materiale, si mai ne impotmolim si in datorii. Apoi, o casa prea ‘aglomerata’ nu poate fi tinuta in ordine si nici in curatenie…, nu-i asa?!

  Din cand in cand vine insa cate o criza economica, ce ne da lectii…, si ne indeamna/forteaza la cumpatare, asa ca oamenii sunt nevoiti sa inceteze a mai cumpara lucruri de prisos, simplificandu-si existenta… Veniturile se reduc, cheltuielile si ele…, asa ca vor fi nevoiti a cumpara, cu discernamant, doar lucruri de care vor avea absoluta nevoie.

 2. Asa stau lucrurile precut le spui.Dar pentru Un copil al Lui Dumnezeu, Scriptura are a ltceva de spus.Piinea si apa nu iti vor lips is-au, am fost tinar si am imbatrinit dar nu am vazut pe cel neprihanit parasite si nici pe urma si Lui cersindu-si Piinea. Si Mai aproape de cei din dispensatiunea harului ,Cuvintul indeamna sa caut am Mai inti Imparatia cerul uni ,a Lui Dumnezeu si toate cele lalte se vor da pe deasupra.Care cele lalti?iahurile masinile,de care spui? Ce spui se aplica la lumea religioasa nu la copii Lui Dumnezeu care au ochii aging iti spre venire a Domnului Isus si intilni rhea cu El.Crestinatatea merge deavalmama.Dar nu si Cel rascumparat.

  1. @ John Fischer
   Nu numai “oamenii religiosi” au nevoie de a se dezlipi de materialism, de a-si ‘simplifica’ viata si de a distinge mai lesne care sunt valorile reale pe care trebuie sa le urmareasca, ci si “copiii lui Dumnezeu”, de care amintesti… Pe toti ii reorienteaza de exemplu o criza, si-i face sa inteleaga care ar trebui sa le fie prioritatile…, ajutandu-i sa-si focalizeze atentia asupra lucrurilor care sunt placute Domnului. Si criza economica actuala ne invata sa traim prin credinta, in dependenta de Domnul, si ne poate oferi posibilitati si ocazii de a sluji pe altii, care sa fie castigati pentru Imparatia Lui, care sa-L slaveasca pe Dumnezeu.
   Noi, cipiii Lui, nu suntem chemati insa a ne uita atat la dificultatile aduse de criza, cat mai ales la posibilitatile oferite de ea spre a sluji Domnului nostru…

   Vrem sa ne lasam lucrati de Domnul in criza prin care trece societatea actuala?!
   Vrem sa-I permitem Domnului sa ne simplifice viata si sa ne reorienteze spre lucrurile cu adevarat valoroase?!
   Vrem sa ne punem la dispozitia Lui, sa invatam sa traim prin credinta, ca El sa ne foloseasca in slujiri deosebite?!
   (Acestea sunt binecuvantari pe care le ofera Dumnezeu copiilor Sai, mai ales in perioade de criza…!)

   Fie ca toti sa raspundem pozitiv la chemarile Lui si la ofertele cu care El ne-mbie cu nespusa dragoste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: