Problemele păstorilor – singurătatea

Un răspuns

 1. Domnul a stabilit nişte slujitori (la plural) ai Săi pe care i-a oferit bisericilor/adunărilor.
  “El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos” (Efeseni 4:11-12)
  – Cine i-a dat? – Domnul i-a dat! Domnul face lucrarea de păstorire a congregaţiei Sale, prin slujitorii pe care chiar El i-a stabilit.
  Prin ei, Domnul oferă tot ce-i necesar turmei. “Nu voi duce lipsă de nimic”, spune David.
  “…Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană. (Ps. 84:11)

  În fiecare biserică, în fiecare ‘segment’, Domnul se-ngrijeşte să existe oameni capabili, care să ofere tot ceea ce este necesar turmei.
  Nu există nici o congregaţie, cât de mică, de ne-nsemnată, de care Domnul să nu se-ngrijească, pe care să n-o hrănească, să n-o călăuzească şi să n-o ocrotească!
  El a desemnat pentru toate oile Sale lucrători harnici, dedicaţi şi competenţi, aşa că cel puţin TEORETIC NU EXISTĂ LIPSURI ÎN POPORUL LUI DUMNEZEU.

  PRACTIC, EXISTĂ LIPSURI…
  Dacă este undeva vreo astfel de stare, să ştiţi că-i ‘jale’! Ceva împiedică lucrarea Domnului de-a fi eficientă în respectiva biserică/adunare. Ce anume??!
  Uneori congregatia nu-i recunoaşte pe cei pe care Domnul “i-a dat”. Sunt cazuri când comunitatea ţine slujitorii ‘pe tuşă’ şi nu-i lasă să slujească.
  Alteori, gruparea pune ea, alege ea lucrătorii care nu sunt desemnaţi de Domnul. Sunt menţionaţi de exemplu în Cuvânt “păstorii plătiţi”, care activează numai din interesul lor material, şi nu le pasă şi de turmă. Dacă vine primejdia, ei lasă oile baltă şi pleacă.
  Sunt mentionati si „invatatorii mincinosi”, si „falsii profeti”, etc.
  Nu întotdeauna bisericile aleg slujitori de-ai Domnului, sau sunt cazuri când le permit unor ‘necalificaţi’ (dar ingamfati si tupeisti) să se autoinstaleze pe post…

  Sa nu uitam sa luam in calcul si situatia cand de exemplu un pastor se crede ’buricul pamantului’, cand ’el centreaza si tot el da apoi cu capul’, preluind el si locul invatatorului si pe al evanghelistului, s.a.m.d. Un astfel de slujitor risca sa devina repede un singuratic…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: