Aveți grijă la porci

Matei 7:6  „Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.”

Articol preluat si tradus;

Viața este plină de pericole. Unele sunt evidente altele nu. Să inveți să fi precaut este un proiect care se întinde pe toată durata vieții. Nu suntem niciodată în totală siguranță față de pericolele de afară.

Fiecare își are propriile lucruri de preț. Cateodată ești deschis și le împărtășești  cu altii. Aceasta poate fi ori o experiență binecuvântată ori sursa viitoare a unor dezamăgiri amare. Toți avem lucruri sfinte; lucruri ale Impărăției și ale lucrării creștine. Nu te grabi să le împărtășești sau să le discuți cu alții. Așteaptă să îi cunoști mai bine. Pentru că Impărăția este un lucru atât de extraordinar și de puternic aceasta atrage tot felul de oameni. Unii sunt oameni de valoare alții nu. Invață cum sa îi discerni.

Ai grija la oamenii cărora le place noroiul și mizeria; oameni care se comportă ca niște porci. Ei sunt oamenii cărora le place să muște și să latre. Nu îi admira cand îi mușcă pe alții pentru că dacă fac asta cu alții intr-o zi o vor face și cu tine. In cele din urma iți va veni și tie rândul. Când vezi aceste lucruri in viața lor protejează-ți atât lucrurile de preț cât și lucrarea creștină. Ei vor încerca să le calce în picioare și să le distrugă, și pe ele dar și pe tine. Să fim deci precauți și cu grijă.

sursa:  http://www.counseling.cc/files/beware_of_pigs.html

4 răspunsuri

 1. Imi place aceasta interpretare.Am predicat odata din acest verset si l-am interpretat in contextul pasajului.Credinciosii ,adica fratii nostrii,nu trebuie judecati de fata cu acei carora le place barfa si defaimarea.Si asa cum scrii si tu , acesti oameni care azi ii terfelesc pe altii ,intr-o zi vor face si cu mine.Deaceea judecata trebuie sa fie un lucru intim.
  .

 2. Nu cred ca adevaratul credincios trebuie sa fie fricos sau sa ocoleasca sa spuna lucrurilor pe nume -(aici cred ca e marea greseala a conducatorilor sa judece in secret – sa stiti ca telefonul babelor e mai efficient decit cellularul- –sa televizat –un pocait roman a propus unor femei care locuiau in apartament propietatea pocaitului– in schimbul banilor -relatii intime– biserica a tacut chitic dar toti au avut acces la -breking news)-adevarul ne face liberi . E mare pacat atunci cind vezi pe cel de linga tine ca pacatuieste si tu ramai pasiv –vei raspunde de sufletul lui–dar daca omul nu se indreapta atunci e treaba lui ce cale allege. Pot totul in Christos care ma intareste–iar CEL ce este in mine a biruit lumea.

 3. Reblogged this on Vestea Buna.

 4. Apostolul Petru (v. 2 Peter 2:1) ne scrie despre prooroci si invatatori mincinosi, aciuati printre noi…. El nu spune ca ei au fost initial mantuiti si apoi au devenit mincinosi. Ei au fost asa din start. Ca sa poata sa ajunga sa minta pe cei alesi insa, acestia trbuiau sa dovedeasca cumva ca sunt prooroci si invatatori, trebuiau sa-nsele cumva, si s-au dat drept credinciosi. Ei „fagaduiesc altora slobozenia”, in timp ce ei insisi sunt robi ai stricaciunii. Ei vorbesc de eliberarea de pacate adusa de Domnul Isus Hristos…
  – De ce? – Pai, ca sa fie acceptati in propovaduirea lor ei trebuie sa para ca sunt liberi de pacate. In acest sens, ei au efectuat in viata lor un fel de ’reformare’ proprie, ca sa insele si sa convinga cum ca ei sunt credinciosi, ca sunt mantuiti. Ei au invatat cate ceva despre Domnul Isus Hristos dar aceasta cunoastere a fost doar una ‘de suprafata’…, din moment ce „s-au intors inapoi” la vechiul lor fel de trai, pacatos.

  – Pe cine ar fi inselat acesti prooroci si invatatori mincinosi daca n-ar fi avut acea ‘pojghita’ de sfintenie?! Daca ei ar fi avut o doctrina vadit gresita privind mantuirea prin Domnul Isus Hristos, daca ei insisi ar fi avut un mod de viata care n-ar fi parut sfant, ar mai fi inselat ei pe cineva? Invataturile cu care vin ei trebuie sa para biblice, viata lor trebuie sa para traita-n sfintenie (si-n BER nu ducem lipsa de acestia), ca sa insele…

  – Au cunoscut ei in mod real pe Domnul Isus Hristos, sau doar superficial? (In Cuvant, de regula expresia “a cunoscut pe…” are intelesul de apropiere mare, relatie intima, incredere, etc.) – Ce indicatii avem? In versetul 22 citim:
  “ Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata: „Cainele s-a intors la ce varsase” si „scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla.””
  – De ce s-antors SCROAFA? – Fiindca la ea n-a avut loc o schimbare a naturii sale pacatoase, murdare. Cat priveste CAINELE, el reprezinta in Scriptura pe omul neregenerat, ne nascut din nou. Era si normal ca atat cainele cat si scroafa sa se-ntoarca la ale lor, in ’apele lor’, din moment ce natura lor a ramas neschimbata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: