Ce inseamna sa traiesti „o viata simpla”?

 Un articol de R.C. Sproul

… Convingerea mea este ca obosim si ca vietile noastre se complica in principal pentru ca refuzam sa tinem cont de avertizarea lui Isus care ne spune ca nimeni nu poate sluji la doi stapani (Matei 6:24). Vechiul Testament mărturisește eșecurile noastre nenumarate, precum si nebunia noastră constantă în aceasta încercarea. Sincretismul, amestecul de inchinare adevarata si falsa, a existat atunci cat si acum, in special datorita faptului ca se cauta a se sluji la doi stapani, unul fiind adevaratul Dumnezeu al veacurilor si celalat dumnezeul acestui veac. In timp ce Domnul nostru este milos, orice fals dumnezeu se dovedeste a fi crud si exigent.

 In veacul nostru prioritatea falsa este ceea ce Francis Schaeffer a numit “dumnezeul pacii si prosperitatii personale”. Noi, ca si crestini, cautam frenetic sa il slujim pe Domnul, ceea ce si trebuie sa facem, insa in acelasi timp cautam sa implinim visul american, (de prosperitate si success n.p.) ceea ce nu ar trebui sa facem. Prea multi slujitori crestini ofera consiliere despre cum sa le avem pe toate. Dorinta noastra este in schimb aceea de a incuraja credinciosii sa darame inaltimile, sa distruga idolii si sa fie atenti la vocea Stapanului.

 In descursul anilor am cautat sa argumentez faptul ca nu putem auzi si asculta vocea Stapanului deoarece dansam dupa ritumul tobelor culturale. Cand chemarea lui Hristos ne spune sa lasam deoparte visurile de prosperitate si success (visul american), atunci decidem ca Isus trebuie sa dispara. Cand urmarea lui Hristos duce la cea mai mica persecutie credem ca El ne conduce gresit. Cand pacea si prosperitatea ne parasesc atunci Il invinuim pe El.

 Tatal nostru ceresc ne-a spus totusi ceea ce trebuie sa facem ca sa ne mearga bine in tara – trebuie sa il onoram pe El. Fiul Lui ne-a spus sa lasam departe ingrijorarile pe care le cautam impreaun cu neamurile si sa cautam mai intai imparatia si neprihanirea Lui. Si Duhul ne cheama sa ne gandim la ceea ce este nobil, pur si minunat.

 Promisiunea glorioasa a lui Hristos este ca atunci cand purtam crucea Lui descoperim ca povara lui este lumina. Promisiunea glorioasa a lui Hristos este ca atunci cand ne pierdem viata, o castigam. Nu sutem chemati la victorie. Nu sutem chemati la putere. Nu suntem chemati la success. Nu suntem chemati la strategie. Suntem chemati la ascultare.

Tot ceea ce nadajduim a fost deja castigat; tot ceea ce ne sperie este in mana Lui. Un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.

Si o singura voce.

http://www.ligonier.org/blog/what-do-you-mean-living-simple-lives/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: