Curcubeul si creationismul

In ultima perioada a trebuit sa dau foarte multe explicatii in ce priveste evolutia si aparitia omului dar nu inaintea unei biserici ci inaintea fetei mele de 8 ani, Simona, care trece acum la scoala prin lectiile despre ere si evolutie. Are deci multe intrebari de pus. Scoala prezinta evolutia ca fiind stiinta si un fapt istoric iar creationismul ca fiind religie, si care credeti ca este rezultatul? Evolutionismul este respins pentru ca se spune ca nu apeleaza la stiinta si la ratiune. Dar oare sa fie asa?

Zilele trecute un cunoscut filozof crestin William Lane Craig a tinut o conferinta in Norvegia la care a subliniat urmatorul lucru: cei ce nu cred in Dumnezeu nu au cautat indeajuns de mult.

Unul dintre lucrurile care ne dau ocazia sa discutam despre creatie este aparitia curcubeului. Evolutionistii resping ideea unui cataclism global numit potopul lui Noe. Crestinii accepta acesta ca pe un fapt iar curcubeul ne da prilejul cel mai nimerit sa discutam aspectele creatiei cu copiii nostrii. Desi aparitia curcubeului poate fi explicata foarte usor d.p.d.v. stiintific prin fenomenul de dispersi a luminii, totusi din punct de vedere biblic acesta este semnul legamantului lui Dumnezeu cu Noe.

Curcubeul este deci nu numai un semn al acestui legamant ci este si un semn de aducere aminte pentru crestini ca exista o teorie creationista ca alternativa la teoria evolutionista. Desi nici una dintre ele nu poate fi dovedita in laborator, totusi daca acceptam ineranta Scripturilor atunci trebuie sa acceptam ca ceea ce este scris in Geneza 1 este adevarat. Mai mult trebuie sa acceptam ca a existat un cataclism planetar cunoascut ca potopul lui Noe si ca straturile din coloana geologicatrebuie sa ne aduca dovezi in favoarea acestui eveniment iar aici este treaba oamenilor de stiinta crestini.

In ce priveste scoala fetelor noastre, pe viitor vom incepe cel mai sigur scola acasa, asta ca sa putem avea control asupra eduacatiei si sa le ferim de indoctrinarea din scolile norvegiene. Este in joc sufeltul lor. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

mai jos doua imagini din Bergen – datorita vremii ploioase de aici curcubeul apare foarte des si foarte puternic

2 răspunsuri

 1. faza cu scoala acasa tinde sa devina o extrema..
  nu esti calificat in toate ca sa inveti pe copil toate materiile…
  oricum, va iesi in lume si se va lovi de tot felul de „invataturi”… nu o vei feri deci de nimic, decat ptr un timp..si o vei incuia…
  mai bine ii explici si redefinesti tu, acasa..
  oricum, credinta trebuie pusa la proba in lumea asta… si nu poti s atraiesti intr-un baloon…
  si roicum, cand lucreaza Dumnezeu in om (caci e lucrarea Lui, nu a omului), omul va intelege si va parasi si va sti sa contracareze influentele si invataturile lumii!
  Dumenzeu e in control…si pe alesii Lui ii va invata si ii va lucra El… El stia ce avea sa se intample in istorie, si a permis sa se intample.. daca voia sa nu avem contact cu ce e in l,ume, ne lua din aceasta lume demult!
  trebuie sa cunosti ce trebuie sa contracarezi.. pricum, mai devreme sau mai tarziu, vei intra in contact cu ce spune lumea!

  1. da.. inca nu suntem siguri daca vom incepe scoala acasa. Desi mi-as dori, nu stiu daca este cea mai buna varianta pentru noi. Nu se pune problema sa il inveti pe copil toate materiile, sunt altii care pot sa o faca, dar intr-un alt cadru. Ideea este ca in scolile vestice, in speta Norvegia, scoala nu mai este doar un loc unde se predau niste informatii, ci este un loc de indoctrinare si formare a generatiei tinere. Sunt programe si cursuri specifice pentru a le distruge gandirea religioasa, pentru a-i sexualiza si pentru a-i departa de autoritatea si relatiile din familie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: