ADN-ul si credinta

De curand mi-a cazut in mana cartea ISUS intre alti dumnezei, scrisa de Ravi Zacharis si aparuta la editura Cartea Crestina 2009. Poarta marca vestitului autor si apologet crestin, iar claritatea ideilor si a argumentelor poate ajute pe orice apologet dar si un novice sa intelega diferenta dintre ISUS si alti dumnezei. Concluzia autorului este ca nimeni nu se poate compara cu ISUS, cu viata Lui si cu afirmatiile Lui despre Sine.  Carte imi place si v-o recomand cu caldura.

Ceea ce vreau insa sa subliniez acum este un argument adus impotriva acelora ca tot timpul cer dovezi in favoarea credintei in Dumnezeu. Autorul arata ca si pe vremea lui Isus oamenii cereau dovezi. Ironic este faptul ca desi Isus facea minuni mai tot timpul, ei cereau dovezi. Concluzia autorului este ca, si atunci ca si acum, oamenii de fapt NU VOR sa creada, nu ca nu au suficiente dovezi. Dovezi sunt cu gramada, doar daca nu vrei nu le vezi. Si iata una dintre ele.

Cand se vorbeste despre Dumnezeu, insusi faptul ca oamenii au o minte care sa gandeasca si sa puna intrebari este o dovada a creatiei. Faptul ca gandim este o dovada a complexitatii creierului uman, care este format din milioane de celule. Si tocmai aici intervine stiinta care sprijina credinta. In acest punct, autorul il citeaza pe Lewis Thomas, care in cartea lui Medusa and the Snail, a facut urmatoare afirmatie legata de celula umana:

Simpla existenta a unei celule ar trebui sa fie unul dintre cele mai uluitoare lucruri de pe pamant. Oamenii ar trebui sa umble toata ziua, ora dupa ora, indemnandu-se unul pe altul sa o admire si sa nu vorbeasca despre nimic altcea decat despre celula… Daca cineva reuseste sa o explice in timpul vietii mele, voi inchiria un avion, poate chiar o flota intreaga, si voi cere pilotilor sa scrie un semn al exclamarii dupa alt semn al exclamarii, pe tot cerul, pana cand voi ramane fara bani. (Thomas in Isus intre alti dumnezei… pag. 78)

Cred ca multi dintre noi stim ca in celula umana exista toate informatiile care definesc o persoana, legate de fizic, psihic, personalitate, si tot ce inseamna definirea unei fiinte umane. Aceasta informatie este cunoascuta ca si ADN – acid dezoxiribonucleic. Unii spun ca intrega informatie ar putea fi desfasurata, nu explicata,  intr-o lucrare de 600 mii de pagini. Si aceasta informatie se gaseste doar intr-o celula microscopica, care moare alaturi de alte sute de mii in fiecare secunda in corpul nostru, fiind inlocuite de alte sute de mii in urmatoarele secunde. Nu-i asa ca este o minune?

As adauga la afirmatia lui Lewis Thomas ca oamenii nu ar trebui sa discute tot timpul despre celula umana, ci mai degraba despre creatorul ei, si abia atunci vom putea sa intelegem ca  explicatia unei celule depinde intai de modul in care explicam aparitia ei. Ori Creatorul infinit si vesnic al celului umane nu poate fi explicat de nimeni de pe acest pamant atat timp cat pamantul si universul vor exista. Doar vesnicia va revela ceea ce este cu adevarat Dumnezeu.

Ramane doar solutia credintei ca dovezile atat de convingatoare il descopera pe Dumnezeul Creator care s-a revelat pe Sine in Isus Hristos. Celula si ADN-ul raman dovezi convingatoare ca asa ceva nu putea sa apara din nimic. Restul sunt doar incercari umane de a rezolva o problema divina, ceea ce este imposibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: