Zi de rugaciune pentru Romania????

Am gasit si eu o stire publicata pe  http://evenimentcrestin.blogspot.com/ despre organizarea unei zilei de rugaciune pentru Romania pe 27 februarie 2011. Nimic deosebit pana aici. De cativa ani se tot organizeaza astfel de zile in Romania. Este benefic si corect biblic sa avem astfel de zile.

Insa eu am o problema datorita scopului acestora. De cand se tot promoveaza asemenea zile, cu foarte putine am fost de acord. De regula ni se spune ca trebuie sa ne rugam, dar PENTRU CE  ANUME?  Da, ni se dau si cateva motive principale, dar sunt ele realiste si realizabile? Mai mult, sunt ele biblice?

Va propun sa le analizam putin.

Iata ce motive principale ni se dau pe blogul mai sus amintit, pentru ziua de duminica, 27 februarie 2011:

Romania sa devina o tara crestina, nu doar sa se declare. Romania sa Il recunoasca pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal. Presedintele tarii – sa fie si un om al lui Dumnezeu. Guvernul – sa fie o institutie care sa se bazeze pe Biblie in luare deciziilor. In Parlament, Adevarul si Dreptatea sa se distinga zilnic. Prefecturile tarii sa oranduiasca lucrurile conform Bibliei. Primariile sa fie locuri in care Dumnzeu sa nu fie facut de rusine. Pastorii, preotii, prezbiterii si alti slujitori sa fie oameni calauziti de Dumnezeu. Bisericile sa traiasca in Adevarul Bibliei. Sa se marturisim pacatele personale. Sa marturisim pacatele natiunii si sa cerem Vindecare. Romania sa aiba o presa curata. Invatamantul sa fie la inaltimea cuvenita. Economia tarii sa fie in crestere, bazata si pe morala crestina.”

In primul rand ni se vorbeste de Romania nu de romani, ca persoane. Romania, ca entitate politica nu poate sa Il recunoasca pe Hristos ca Mantuitor. Probabil ca se refera la oamenii din Romania, dar formularea este ambigua si generala, si nu poate avea rezultate.

Guvernul sa se bazeze pe Biblie in luarea deciziilor? Sa fim seriosi. Aceasta ideea este o iluzie. Pentru a se putea realiza acest lucru, este nevoie ca toti sau majoritatea ministrilor, in frunte cu premierul, sa studieze Biblia si sa o cunoasca foarte bine. Pentru ca un credincios serios sa ajunga macar ministru, nu prim-ministru, trebuie sa faca parte dintr-un partid politic, sa aibe un minim de capital de imagine si suport din partea partidului. O alta varianta ar fi ca staful ministrilor sa fie format din oameni credinciosi dedicati implinirii Cuvantului. Cati astfel de oameni sunt implicati in sistemul din Romania? Intreb deci, este realizabila aceasta rugaciune in momentul de fata?

Prefecturile tarii sa oranduiasca lucrurile conform Bibliei. Ce inseamna asta? Se face cumva o referire la modul de organizare din Vechiul Testament, asa cum aud pe multi ca ar trebui sa fie lucrurile? Pai atunci hai sa ne intoarcem la modelul legilor civile si penale din antichitate, sa avem si noi sarbatoarea corturilor, pentru cei care ucid „din culpa”, sa oferim posibilitatea sa isi gaseasca un oras unde sa se refugize ca sa nu fie omorati si ei, sa ne construim case cu acoperisuri plate, sa nu se mai fabrice imbracaminte din doua feluri de materiale, iar violatorul unei fete virgine sa fie obligat sa o ia de nevasta. Sigur prefecturile se ocupa de organizarea zonala, insa care ar fi principiile „biblice” dupa care ar trebui sa functioneze?

In Parlament, Adevarul si Dreptatea sa se distinga zilnic. Cum adica sa se distinga Adevarul? In Parlament nu se dezbate Adevarul, ci proiecte si legi. Adevarul in sens filozofic se dezbate in institutii de invatamant iar adevarul in sens civil si juridic se dezbate si trebuie sa se distinga zilnic in tribunale. Iarasi avem o formulare care ne lasa in ceata.

Se face si o referire la pastori, preoti, prezbiteri – un ecumenism nedefinit. Este biblica formularea?

Sa marturisim pacatele natiunii si sa cerem Vindecare. Aceasta este o formulare carsimatica si atat de generala ca nu inteleg ce vrea sa spuna. Ce pacate ale natiunii trebuiesc marturisite si suntem toti parte? Sunt de acord ca ele exista dar mai exact la ce sa ne referim? Coruptie, plagiat, hotie, violenta,  mandrie, piraterie ????????????  Sau ne referim la istorie????  Cerem vindecarea cui? A natiunii?? ILUZII….

Una dintre cele mai simpatice este ca Romania sa aibe o presa curata. Cred ca aici trebuie sa ne rugam pentru disparitia presei, pentru ca doar asa poate fi curata de tot. ILUZII SI POVESTI.

Impresia mea este ca aceasta zi de rugaciune a fost organizat doar de dragul a se organiza ceva, nu pentru un scop precis. Nu ni se ofera nimic concret si realizabil pentru care sa ne rugam.

Propun mai joc cateva subiecte de rugaciune, actuale pentru Romania in aceasta perioada:

1. Nominalizarea viitorului premier.

2. Problema adoptarii Codului Muncii.

3. Integritatea DNA pentru a putea face fata nivelului de coruptie din vamile romanesti.

4. Problema integrarii Romaniei in spatiul Schengen.

5. Scumpirea benzinei si motorinei.

6. Ca Dumnezeu sa dea un duh de cercetare peste bisericile locale evanghelice din Romania.

7. Iesirea Romaniei din recesiune economica.

Cu siguranta ca sunt mult mai multe subiecte de rugaciune, si mult mai precise.  Insa ele trebuiesc sa fie realizabile, biblice si sub indemnul Duhul Sfant. Altfel, totul este o pierdere de timp.

Domnul sa ne dea intelepciune si in aceasta privinta.

3 răspunsuri

 1. Lucian Bureriu | Răspunde

  Adăugați, la punctul 8, reglementarea sănătății, la Minister și Casa de Asigurări. Altminteri, Domnul e bun și ne va primi în sânul său ceva mai devreme, iar neocomunismul românesc de azi este organul de exterminare al românilor.

 2. Pace! Oare de ce sa judecam ceea ce a fost initiat, avand in vedere ca este „benefic si corect biblic”? De ce ai avea o problema cu scopul acestora? ce scop gresit ar putea avea chemarea la rugaciune? singurele aspect negative la care ai recurs au fost ambiguitatea exprimarii si imposibilitatea realizarii unei schimbari majore… Daca se spunea numai „Sa ne rugam pentru Romania” cred ca era suficient. Fiecare poate aminti motivele pe care le cunoaste.. si Dumnezeu le stie si pe cele de care nu avem habar noi si are si rezolvare pentru acestea. Nu mai crezi ca Dumnezeu poate face minuni! EU MA ROG SI CRED INTR-O TREZIRE A ROMANIEI! De ce nu ai fi de acord cu o zi de rugaciune pentru natiune? Multe binecuvantari!

  1. Pace
   Asa cum am afirmat, eu nu judec chemarea la rugaciune, care este „benefica si corecta biblic” ci judec o chemarea la rugaciune nationala cu niste subiecte de rugaciune care nu sunt REALISTE, asa cum am si comentat. Daca doi pe pamant se unesc sa ceara CEVA.. le va fi dat, DAR ce anume le va fi dat? Acel CEVA pentru care s-au rugat.
   Deci trebuie sa fie o rugaciune pentru lucruri realiste, realizabile si prin in Duhul. Sigur ca in rugaciunile nostre personale ne putem ruga pentru Romania la modul general, dar aici avem o chemare la RUGACIUNE NATIONALA, iar subiectele propuse sunt atat de generale incat nu ne putem astepta la raspunsuri. Dupa parerea mea este si o dovada a lipsei de credinta. Asemenea initiative trebuie sa aibe acel CEVA care sa urmareasca niste probleme clare si urgente si sa vizeze si rezolvarea lor. Sunt multe texte biblice care ne indeamna la rugaciuni pe subiecte clare. Marcu 14:38, Col. 4:3, Evrei 13:18-19, si multe altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: